Welke kunstschaatsen zijn het beste?

Welke kunstschaatsen?

De juiste kunstschaatsen kiezen is het beste voor elke schaatser, zowel om het snelste vooruitgang te boeken als voor het gevoel in de voeten!

Overal kan je tegenwoordig kunstschaatsen kopen, ook bij de grote sport- en speelgoedwinkels. Sommigen van deze kunstschaatsen zijn goed genoeg voor iedereen die af en toe eens gaat schaatsen. Maar ze kunnen de vooruitgang enorm belemmeren als er serieus mee getraind gaat worden. Wij gunnen onze leden altijd het beste, vandaar deze pagina!

Onze schaatsers staan steviger en stabieler op hun kunst- of hockeyschaatsen.
De schaatsen gaan langer mee.
De vorderingen zullen duidelijk sneller gaan.

Vlijmscherp knallen op het ijs

Waar kan ik kunstschaatsen laten slijpen?

Het slijpen van kunstschaatsen kan op enkele plekken in Nederland veilig en goed. Wij adviseren MET KLEM om niet een doorsnee ijzerhandel binnen te lopen om jouw schaatsen te laten slijpen in verband met kans op permanente beschadiging. Het slijpen van kunstschaatsen is namelijk een vak. App even met Rogier of Sarina (oprichters KSV Haarlem) voor slijpadvies of stuur een mailtje naar info@ksvhaarlem.nl.

Het adres van Oomssport in Den Haag opslaan in de navigatie is alvast een goed idee mocht je perfect geslepen kunstschaatsen willen hebben.

goede kunstschaatsen uitzoeken is ook een kunst

Kunstschaatsen kopen

Er zijn een aantal goede kunstschaatsmerken verkrijgbaar namelijk: Risport, Edea, Wifa, Jackon en Riedell. Dit zijn allemaal goede merken maar het is per persoon wisselend wat lekker zit. Het blijft nog altijd wel zo dat er ook bij die merken enkele modellen zijn die onze voorliefde niet mogen ontvangen.
Al deze merken hebben kunstschaatsen voor beginners tot gevorderden. Bij Edea en Risport zit je eigenlijk altijd goed qua model, tenzij je op hoog niveau rijdt, maar bij de andere merken moet je wel uitkijken dat je de juiste modellen koopt. Vraag het bestuur voor advies of ga naar een gerenomeerde schaatswinkel, zoals Oomsport in Den Haag, voor advies.

Een andere optie is om via marktplaats opzoek te gaan naar kwalitatieve kunstschaatsen van bovenstaande merken. Ook hiermee helpen wij je uiteraard graag.

IJzers zijn uitermate belangrijk bij kunstschaatsen. Wij raden Wilson Coronation ijzers aan.

Beste kunstschaatsen

– EDEA Schaatsen
– Risport Schaatsen

Beste IJzers

– John Wilson Coronation Ace
– MK Professional

Beste slijpers

– Oomssport, Den Haag

Bescherm jouw juwelen

Beschermers voor kunstschaatsen

Jij bent natuurlijk helemaal blij met jouw aankoop maar hoe hou je jouw prachtige schaatsers nu eigenlijk goed?

HARDE BESCHERMERS
Jouw kunstschaatsen zijn natuurlijk wel bestand tegen een beetje ijs. Je moet natuurlijk wel in de gaten houden of ze nog scherp zijn maar als je zuinig met jouw ijzers omgaat kun je prima meer dan 30 uur op het ijs doorbrengen zonder dat je jouw schaatsen hoeft te slijpen.
Maar hoe goed jouw schaatsen tegen ijs kunnen, zo slecht kunnen ze tegen zand, vuil en ander materiaal dat je naast het ijs kunt vinden. Dat is een reden waarom je ook HARDE beschermers nodig hebt zodat je vanaf de bank aan de zijkant ongehinderd naar het ijs kan lopen zonder dat jouw ijzers last krijgen van alle narigheid die je op de weg naar het ijs tegenkomt.

ZACHTE BESCHERMERS
Harde beschermers zijn een prima oplossing om het probleem naast het ijs op te lossen maar om ze vervolgens in de beschermers in de tas terug te stoppen naar huis is geen goed idee. Schaatsijzers zijn behoorlijk vatbaar voor roest en een gouden recept voor roest is net geschaatste ijzers in harde beschermers laten zitten en thuis zo in de kast leggen.
Om jouw schaatsen te vervoeren heb je juist weer ZACHTE beschermers. De padding aan de binnenkant van de zachte beschermers kunnen vocht opnemen en houden jouw ijzers droog. Ideaal dus….. maar wel altijd GOED afdrogen na het schaatsen 😉

Een beetje hulp bij de start

Het leasen van kunstschaatsen

Voor iedereen die nog geen schaatsen heeft maar wel wil kijken of kunstschaatsen het helemaal is hebben wij kunstschaatsen beschikbaar voor verhuur en lease.

Stuur een appje naar het bestuur voor leenbeschikbaarheid, vul het contactformulier in of stuur een mailtje naar info@ksvhaarlem.nl.

5 + 3 =

Kom ook schaatsen, skaten en/of rolschaatsen bij de leukste club van Nederland.

Let’s skate!

Contact

IJsbaanlaan 2, 2024 AV Haarlem
info@ksvhaarlem.nl

Copyright © 2024. KSVH Alle rechten voorbehouden

nl_NLDutch